Задържаха българин на границата с Гърция за внос на алкохол

Филм в подкрепа на кърменето ще бъде излъчен в Благоевград
August 2, 2017
Поклон пред героите на Илинден пред едноименния паметник в Симитли
August 2, 2017

На границата с Гърция отново задържаха българин за нелегален внос на алкохол и цигари. Независимо от количеството на нелегалната стока, гръцките власти при Промахон вече конфискуват и автомобилите.

На всички гранични пунктове непосредствено след влизане на гръцка територия има екипи на финансова полиция. Проверяват избирателно много от колите за нелегален внос на акцизни стоки. Проверките се извършват както на гръцки граждани, така и на чужденци.

Поради по-ниската цена на алкохола и цигарите в България, много от пътуващите пренасят повече от допустимото количество акцизни стоки. Властите глобяват с цената на стоката, но се конфискува и автомобила.

На Промахон днес полицията при рутинна проверка отново задържа 49 годишен българин за нелегален внос на 15 литра алкохол. Наред с глобата е конфискувана и колата.

Много гърци също останаха без автомобили след опит да внесат не само алкохол и цигари, но и бензин в туби. Проверките са денонощни и се извършват на всички гранични пунктове, съобщават от полицията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *