Филм в подкрепа на кърменето ще бъде излъчен в Благоевград

114 години Илинденско-Преображенското въстание
August 2, 2017
Задържаха българин на границата с Гърция за внос на алкохол
August 2, 2017

Филм, подчертаващ ползите от кърменето ще бъде представен в Благоевград. Прожекцията ще бъде излъчена на 03 август от 10:30 часа в Общностен център „Ранно детско развитие“- Благоевград. Продукцията е със заглавие „Гърдата е най-доброто“ и ще бъде показан по повод Световната седмица на кърменето- глобална инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето.

Събитието е подходящо за бъдещи и настоящи родители с деца до 7 годишна възраст. Лектори на срещата ще бъдат експерти от РЗИ- Благоевград. На срещата ще бъдат разяснявани въпроси за рисковите фактори, ваксините и храненето.

Целта на събитието е да информира, насърчава, подкрепя и да е в защита на кърменето, за да може то да заема своето място като най- добрия избор за хранене и развитие на бебетата.

Кърменето дава най-добрия старт в живота на бебетата и има дългосрочни ефекти както за здравето, интелектуалното развитие и благополучието на детето, така и за кърмещата майка и за обществото като цяло.

Събитието се организира от Общностен център „Ранно детско развитие“ и РЗИ- Благоевград, със съдействието на Община Благоевград и проект „Услуги за ранно детско развитие в Община Благоевград“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Общностен център „Ранно детско развитие“ се намира в ж.к „Еленово“, ул. „Явор“ №8 до VIII СОУ „Арсени Костенцев“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *