Сигнализират за неграмотен председател на СИК в Петрич

Рафтъри от Балканите с висок адреналин превзеха р. Струма
March 25, 2017
Стефан Апостолов с над 5 000 преференции
March 26, 2017

Постъпил е сигнал, че председател на СИК в Петрич е неграмотен и няма да попълни компетентно протокола с изборните резултати. Това каза на пресконференция зам.- председателят на РИК- Благоевград Йордан Симонски.

От РИК- Благоевград са взели решение, че сигналът е неоснователен, защото няма изискване за образователен ценз на членовете на СИК. Постъпила е и жалба, че автомобил извозва избиратели до изборна секция 02 в град Белица. В нея се посочва регистрационният номер на автомобила, но не са приложени други доказателства. Сигналът е препратен по компетентност на Районна прокуратура град Разлог. В РИК- Благоевград е постъпила жалба за нарушение на правилата на Изборния кодекс в Сатовча. В нея се твърди, че представител на политическа партия се намесва в работата на комисиите и пречи за нормалното протичане на изборния процес. В изпълнение на задълженията си по разглеждане на жалбите и сигналите в изборния ден, РИК Благоевград счете, че следва да се извърши проверка, като бяха проведени разговори с председателите на секционните избирателните комисии, които потвърдиха наведените в твърдения.От комисията са взели решение, че жалбата е основателна.

Постъпила е жалба от кандидат на народен представител, който твърди, че на информационния лист, съдържащ номерата на отделните партии и коалиции, имената на кандидатите за народни представители,който се залепва пред СИК, и се закача в кабините за гласуване, е допусната печатна грешка.РИК реши, че жалбата е основателна и констатира допуснатата печатна грешка в информационния лист.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *