Рафтъри от Балканите с висок адреналин превзеха р. Струма

Инвестират се 4 млн. лв. за утвърждаването на Сандански като една от най-добрите СПА дестинации
March 24, 2017
Сигнализират за неграмотен председател на СИК в Петрич
March 26, 2017

Рафтинг клубове от Румъния, Сърбия, Гърция, Македония и България дадоха старт на рафтинг сезона в община Симитли. Десетина лодки с екстремисти тръгнаха по реката. Най- малкият рафтинг маниак бе синът на Станимир Станимиров от Х-центъра в Симитли- Никола, който само на 4 вече е един от първите желаещи за спускане.

Домакините от община Симитли, кметът на село Полето Иван Манчев, в чието землище се намира базата на X- клуб, кметът на Симитли Апостол Апостолов и Станимир Станимиров от Х-центъра дадоха символичния старт на сезона, като приветстваха всички с добре дошли. Тази година за първи път се организира такова масово спускане на рафтингари от балканските страни, точно от Симитли.

Специално за старта на сезона духовият оркестър към училището в Симитли свиреше балканска музика и повдигна настроението на присъстващите. „Идеята е да се съберем  много хора, които обичаме рафтинга, да покажем благата на Симитли и нашата река Струма. Много съм щастлив, че благодарение на кмета  на Симитли Апостол Апостолов, нашите идеи стават все по- осъществими“, с тези думи Станимир  Станимиров откри сезона под яркото слънце, което за късмет на всички изгря над Симитли.

Кметът Апостолов пожела хубав и безавариен сезон, благодари на всички гости, дошли от балканските държави и от България, за да опознаят района на Симитли като една уникална рафтинг дестинация.“ Рафтингът се превърна в една от емблемите на общината ни, която общинското ръководство с всички сили ще  продължава да развива”, уточни Апостолов.

Десетки палатки  бяха обградили бунгалата, които вече функционират и всеки може да преспи в тях. Тази вечер под ритмите на балканската музика, в базата на X- клуб, ще има голямо парти, а утре спусканията продължават.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *