Първа победа за ,,Еделвайс – Цветанов” Поленица

Гаврил Цветанов: Село Поленица нараства с всяка година
April 24, 2017
В Сандански стартира нов проект “Да променим 10 места в България”
April 24, 2017

futbol haftanin programi 2 6643723_4021

След дългото отсъствие на с. Поленица по селските терени, те се завърнаха през тазгодишния сезон. Както всеки аутсайдер, започнаха трудно сезона с тежки загуби, но винаги се опитваха по нещо ново да направят във всеки мач. Доказателството е първата им точка, която спечелиха срещу един от най – добрите отбори в ”Б” ОФГ – СТРУМА 1.

А това, което се случи вчера е с голям прогрес за футболистите на Иван Цветанов. Двата отбора започнаха мача на бързо темпо, но без много положения в първите десет минути на мача. Гостите откриха резултата първи след грешка в защитата на домакините и бяха наказани от Антонио Илиев. Домакините веднага побързаха да отвърнат на удара и го направиха пет минути по – късно след центриране на Методи Цеков и удар с глава на Илиян Кирилов, но топката се удари в гредата и застана на голлинията, но за радост на домакините, Димитър Локов беше там, за да я добави. Втория гол за отбора от Поленица започна отново от Методи Цеков, който с бърз дрибъл елиминира няколко играчи на ,,Левуново 2014” и пусна страхотен пас в коридор за Валентин Георгиев, който реализира за 2:1. До края на полувремето и пред двете врати се създаваха много положения, но само едно беше реализирано след центриране от корнер на Димитър Локов, топката попадна на главата на Кирилов и така резултата стана 3:1.

След започването на втората част от мача, неразбирателство в защитата и груба грешка на Коцелов от ,,Еделвайс – Цветанов” позволи на гостите да се върнат в мача като намалиха резултата на 3:2, след гол на Невелин Съловски. Грешките на футболистите от с. Поленица продължаваха и това вбесяваше треньора им, но той се успокои след невероятния пробив на Валентин Георгиев и със завършващ удар направи резултата 4:2. ,,Левуново 2014” не се отказаха и веднага върнаха един гол, дело на Невелин Съловски отново, който вкара по – много труден и прецизен начин. Смените се задействаха и резервите навлизаха като се очакваше някоя от тях да реши мача. Така и стана след отбита топка от корнер на гостите, Благовест Костадинов пое топката и с изключителен дрибъл премина през всичките защитници на ,,Левуново 2014” и излезе сам срещу вратаря, където нямаше как да пропусне и оформи крайното 5:3.

Следващия мач на ,,Еделвайс – Цветанов” е гостуване на ,,Рилци – 2006” на 30.04.17.

Следващия мач на ,,Левуново 2014” е домакинство на ,,Спортист – Струма” на 30.04.17.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *