В Сандански стартира нов проект “Да променим 10 места в България”

Първа победа за ,,Еделвайс – Цветанов” Поленица
April 24, 2017
Отборът на Орел Лебница разгроми Дамяница като гост
April 24, 2017

Проектът “_the Spot” или “Да променим 10 места в България” стартира.

Сандански e сред  10-те града в България, който ще има своето „Място”, след като Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура”, в партньорство с община Сандански спечели участие в него.

Детската площадка, известна като „Петлето, граничеща с детска градина „Здравец“ между улици „Цар Симеон I“, „Тевното езеро“ и „Юрий Гагарин“ ще бъде облагородена като част от проекта “_the Spot” в периода между 21 април и 30 май.

Това ще се случи на база желанията, нуждите и препоръките на местните жители. За тази цел  на 21 април всеки желаещ можеше да се включи в първия етап на проекта.

„Петлето” на площадката бе облечено с цветни ленти, а също така бяха оставени кутии за желания, в които всеки може да пусне листче с желание, затова как би искал да изглежда градинката.

В периода  12-14 май в упоменатото пространство, ще се обсъдят идеите относно подобряване на мястото. От 25 май до 31 май базирайки се на желанията и предложенията, пространството ще бъде обновено като амбицията на екипа е заедно с всички местни жители да се (пре)създаде това МЯСТО и то да се превърне в привлекателна и желана територия за всички.

Официалното откриване на „Мястото” ще бъде на 1 юни.

Не се притеснявайте да ни потърсите за повече информация относно предстоящите събития.

За контакт:

Ивелин Терзийски – Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура” :

0888 32 49 53

За проекта „_theSpot”:

_the Spot е най-новият проект, иницииран от сдружение BG Бъди Активен, целящ да преобрази 10 градски пространства в различни градове в България и да ги превърне в предпочитано от младите хора място за дейности на открито. Идеята се реализира за първи път в България и е вдъхновена от т.нар. PlaceMaking движение в Европа и САЩ, което предизвиква гражданското общество активно да участва в процеса по сътворяване на атрактивни публични места.

Кандидатите, които ще се включат в проекта ще трябва да изградят добро партньорство с местната общност, да подпомагат организирането и провеждането на обществени обсъждания за споделяне на идеи, да информират местната общност за развитието на проекта, да положат усилия за мобилизиране на гражданската общност за полагане на доброволен труд при изграждането на пространството.

Leave a Reply

Your email address will not be published.