Програма – Празник на град Петрич

Нов тото милионер в Благоевград
April 28, 2017
Депутатът от Сандански Александър Манолев днес празнува рожден ден
April 28, 2017

Започват мероприятията за празника на Петрич. Група „Фондацията” и Володя Стоянов с концерти на сцената на градския площад. Със спортни прояви се постави началото на празничната програма за Деня на Петрич.

През почивните дни ще се проведат турнир по тенис на корт за Купата на кмета /29 и 30 април/ и турнир по тенис на маса /29 април/.

На 02.05.2017 г. ,вторник, официално ще бъде открит XVIII Международен детски конкурс „Южни слънца” организиран от Общински детски комплекс и Община Петрич.

Също на 02.05. в залата на Исторически музей ще бъде открита изложба „1110 години от смъртта на Борис I Михаил ”.

Ден по-късно в НПМ „Самуилова крепост” ще бъде открита фото-изложбата „Непознатият Петрич”.

На 05.05. от 10.00 ч. на градския площад започва традиционната проява „Парад на професиите” организирана от ПГИТ „Проф.д-р Асен Златаров” и Община Петрич.

На същата дата от 11.00ч. на пешеходната алея пред Пощенска станция ще бъде официалното откриване на „Арт фестивал” –изложба на местни и гостуващи художници. Организатори на проявата са клуб „Творци на Петрич” и Общината.

От 18.00ч. на 05.05. започва празничната програма „Гергьовска люлка” на поляната до храм „Свети Георги”. Участие в нея ще вземат: възпитаници на Общински детски комплекс, НЧ „Братя Миладинови – 1914”, Стоян Андонов, Катя Андонова, Владислав Вълчев, Любен Стоянов.

В 20.00 ч. на 05.05. на градския площад се поставя началото на концерт под надслов „Петрич – моят град”. Освен местни състави и изпълнители гостуваща е група „Фондацията”.

На 06.05. в 11.00 ч. на сцената на градския площад започва празничната програма „Гергьовден е…” с участието на художествени фолклорни колективи и изпълнители от община Петрич , специална изява на Володя Стоянов с група „Щуро маке” и на гостуващ от гр. Струмица Ансамбъл „Тримери”.

В дните от 05.05. – 08.05. се организират спортни игри за деца в ромските квартали на Петрич, на 06.06. от 09.00 ч. ще се проведе турнирът по ловна стрелба, а в 10.00ч. се поставя началото на традиционната велообиколка на община Петрич.

На Гергьовден в Петрич за първи път ще има и демонстрация по слаклайн и кендема в градинката срещу сградата на Общината.

Проявите завършват на 07.05. с общоградски поход до вр. Конгур /20-ти юбилеен/, скоростно изкачване до х. Беласица и демонстрация там по слаклайн.

Leave a Reply

Your email address will not be published.