Ликвидация на болницата в Петрич

Здравното министерство купува линейки с повишена проходимост
March 23, 2018
Детско отделение потъна в прах и мръсотия, паяжини висят от прозорците, топла вода няма!
March 23, 2018

Обявиха в ликвидация МБАЛ „Рокфелер” в Петрич. На последната сесия общинският съвет прие предложението на кмета Димитър Бръчков да се прекрати дейността на общинското дружество и да се обяви в ликвидация.

Вече е назначен ликвидатор на здравното заведение, което от миналата година няма лиценз  и не развива никаква дейност. Това стана след сливането на болницата с тази в Сандански и създаването на МБАЛ „Югозападна болница” ООД.

„Безсмислено е съществуването на общинско дружество, което на практика не съществува. Здравните услуги тук вече се предлагат от новото дружество „Югозападна болница”. Съвсем нормално бе общинските съветници да приемат това решение за ликвидацията на МБАЛ „Рокфелер” и на общинското дружество”, коментира зам.-кметът на община Петрич Илко Стоянов.

В законовия срок ликвидаторът трябва да направи пълен анализ на активите и пасивите на ликвидираното дружество. След това трябва да се удовлетворят вземанията на кредиторите, които обаче няма да в тяхната цялост. Най-голям кредитор на бившата вече болница е НАП, тъй като се дължат 1,2 милиона лева за осигуровки.

Leave a Reply

Your email address will not be published.