Кирил Котев: Обмислям забраната на наргилета в община Сандански

Първа копка на новата автогара в Сандански на 1 юни
May 29, 2017
ДГ “Пролет” изпрати 105 деца завършили подготвителна група
June 1, 2017

На днешната общинска сесия, съветникът Кирил Ханджийски повдигна темата за наркотиците в училище.

Кирил Ханджийски отправи питане към кмета Кирил Котев: Запознат ли сте с децата заловени с наркотични вещества в себе си? Какво ще бъде предприето в нашата община за да бъдат предотвратени тези действия на децата? Не мислите ли, че са необходими извънкласни занимания и още зали за спорт на децата в нашата община?

Кмета Кирил Котев отговори: Запознат съм със случая на децата заловени с наркотични вещества. Преговаряме с агенция занимаваща се с преподаване и изнасяне на лекции по темата. Не мисля, че тези лекции ще бъдат полезни на 100%, но е необходимо да се вземат сериозни мерки. В общината винаги сме отворени за извънкласни мероприятия и винаги ще бъдат подкрепяни. За жалост по кафетата се предлагат масово наргилета на малолетни, а това не е никак нормално. Обмислям да вкараме забрана за наргилета на малолетни в града, но все още е само идея. Приемаме всякакви идеи за предотвратяване на разпространението на наркотични вещества в училищата.

Идеята на всичко това е заетостта на децата по учебно време. Да се наложат карти, с които децата да се знае кога са в училище и когато са извън него да са уведомени преподаватели и родители. Да се забрани влизането на ученици в чужди училища. Важното за нас е децата да бъдат максимално предпазени и да се акцентира върху обучението им.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *