Първа копка на новата автогара в Сандански на 1 юни

Заключителна фаза на проекта „THESPOT”
May 29, 2017
Кирил Котев: Обмислям забраната на наргилета в община Сандански
May 31, 2017

На 1 юни започва строителството на новата автогара на Сандански, съобщи собственикът на транспортната фирма ЕТ „Руми“ Румен Пачов.Автогарата ще бъде разположена върху площ от 3250 кв. м, непосредствено до някогашното военно поделение. Строителството ще приключи през април 2018 година, инвестицията е 2 млн. лева.

Пет сектора ще има съоръжението, подобно на автогарата в Благоевград. След въвеждането й в експлоатация новата автогара на Сандански ще облекчи пътуванията до и от града, ще създаде допълнителна заетост на таксиметровите фирми.Строителството ще бъде изпълнено от фирма “Стройгруп”, собственост на Атанас Белички, Станислав Аргиров и Николай Янчев.

Както е известно, в непосредствена близост ще бъде построена и бъдещата многофункционална спортна зала върху част от терена на казармата, който отскоро е собственост на Община Сандански, приблизително 21 дка.В района ще се оформи и малък парк със зона за отдих и спорт. Притежателите на останалата част от поделението имат намерение да строят мол.

Leave a Reply

Your email address will not be published.