Зидан напусна Реал Мадрид

Ванга за Рупите: Тази земя е попила човешката мъка и болка! Пари от този извор не търсете!
May 31, 2018
ПОКАНА за участие в екологичнo обучение: ,,Бъди ефективен!’’
May 31, 2018

Наставникът Зинедин Зидан обоснова решението си да напусне Реал Мадрид след толкова успешен период, в който той спечели три поредни Шампионски лиги. Според него отборът се нуждае от промяна, защото с него като треньор вече е постигнал всичко.

“Вчера говорих с Флорентино Перес и му казах, че не искам да оставам тук и през следващия сезон – коментира Зизу. – Знам, че това е странно за всички, но мисля, че това е правилното решение. Този отбор трябва да продължи да побеждава, но аз мисля, че след 3 години е нужна промяна – нещо различно, нова методология. Как мога да продължа да изисквам максималното от играчите след всичко това. Ето защо взех това решение. Това е клубът, който обичам, обичам и президента, който изгради този голям клуб и винаги ще съм благодарен. Промяната обаче е нужна, така смятам.”
“Да, това може да не е “сбогом”, а  “ще се видим пак” – продължи Зидан. – Винаги ще бъда наблизо. Може би хората мислят, че бъркам, но за мен аз съм прав. Не съм убеден на 100%, че ще продължим да побеждаваме. А когато имам такива съмнения, то значи е време да си тръгна.”
“Ако бях останал, щеше да е по-трудно за нас да печелим. Това се видя в първенството и Купата на Испания, където не се представихме добре. Когато усетя, че дадена кампания няма да завърши добре, то е по-хубаво изобщо да не я започвам. Така усещах нещата като футболист, така е и сега”, добави френският специалист.
“С президента говорихме за нови футболисти, как да подсилим тима, но не това е причината за напускането ми”, завърши Зидан.
източник: sportal.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.