Ударен ремонт на настилката в Мелник за двудневния празник на виното

Млад санданчанин се натресе с автомобила си в портала на гробищния парк в Микрево
January 18, 2018
Сесия на ОбС – Сандански, дневен ред – 25 януари
January 18, 2018

Ремонт кипи в Мелник – най-малкия български град.

Майстори редят павета по изронената от дъждовете улица вдясно от дерето в града, ремонтира се и пропадналата подпорна стена.

Вчера местни жители алармираха медиите, че се премахва калдъръмът, за да се замени с павета. През миналата година започна поставянето им по улицата, която отдавна е без каквато и да е настилка, за разлика от отсрещната. Според местните хора последният ремонт на тази улица датира от 1984 г., когато бригада от град Лом започнала да реди каменна настилка, но майсторите скоро се отказали.

За над 30 години улицата от дясно на дерето придоби кошмарен вид – ръбеста, отнесена от дъждовете настилка. За „капак” на миналогодишния празник на виното „Златен грозд”, при разминаване по тясната улица подпорната стена пропаднала и така лек автомобил се озова в дерето. През последните дни пропадналата подпорна стена се гради наново.

По протежението на улицата, на която в последните дни се редят павета, в горния й край лича калдъръм, поставен от собствениците на заведенията в града. Той е разкривен и на места отнесен от дъждовете. Чисти се и от наноси дерето от моста в центъра в посока музея на виното.

През последните 15-ина години в Мелник бяха възстановени и построени нови къщи, но ремонт на улиците не е правен. Посещаващите Мелник туристи знаят добре състоянието на пътя през градчето, който образно казано е едно дере, което приижда при всеки дъжд.

Така е от музея на виното до „Литовата” къща.

„Градът се чисти и ремонтира, това е благодарение на този човек, който не се прибира в къщи, за да имаме по-хубав град, да му благодарим за това”, каза Живко Литов по адрес на кмета Наско Петев.

“Ремонтът е една дълго очаквана мечта на жителите на града, лявата улица е павирана последно преди 40 г., отсрещната пък се нуждае от поставяне на паваж, освен павета друго не можем да поставим-не позволяват институциите”, каза самият кмет Петев.

Според него не поставят нови павета на мястото на стар калдъръм.

„Не съм местен, но съм в Мелник от 40 години и зная от какво се нуждаят хората в този град”, допълни Петев. Той умери, че работи добре и в разбирателство с общинския кмет Кирил Котев. Със стартиралия ремонт на настилката Мелник се готви за традиционния двудневен празник на виното „Златен грозд”. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *