Училищата в община Сандански са готови за първия учебен ден

Гори сметището на Симитли, Е-79 обгазен и задимен
September 13, 2017
Министър и кмет официално откриха обновената ДГ “Слънце”
September 14, 2017

Всички учебни заведения в община Сандански ще отворят врати за откриването на новата учебна година на 15 септември.

Сградният фонд на учебните заведения  е в добро състояние, като всяко едно училище през лятната ваканция е извършило освежителни ремонти на класни стаи, физкултурни салони, кабинети и дворни пространства.

Детските градини в община Сандански вече отвориха врати за най-малките деца с озеленени и почистени дворове.

ДГ „Зорница“ в с. Дамяница, напълно променена и обновена по проект „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини“, вече работи за своите малки възпитаници.

Нейното официално откриване ще бъде на 14 септември. На церемонията по откриването ще присъства министърът на регионалното развитие и благоустройството – Николай Нанков.

Ремонтните дейности по  проект „Енергийна ефективност на сградата на Детска градина „Първи юни“, град Сандански продължават. Всички деца от градината са разпределени в други детски заведения до приключване на ремонта.

През последните месеци текат и по-мащабни ремонтни дейности в ЗПГ „Климент Тимирязев“ по проект “Реконструкция и модернизация на сградата на Земеделска професионална гимназия “Климент Тимирязев”. Във IIОУ „Христо Смирненски“ и Гимназия „Яне Сандански“ също се извършва частичен ремонт на северната част на сградата, осигурен със средства от община Сандански.

През учебната 2017/2018 г. в община Сандански за първи път училищният праг ще прекрачат 395 първокласници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *