ВАЖНО! В община Петрич започва обработка на тревните площи срещу кърлежи и комари

Започват процедурите за строителството на Клетка 4 на Депото за твърди битови отпадъци на община Петрич
April 24, 2018
Безплатни очни прегледи в с. Катунци
April 24, 2018

Обработката се извършва преди настъпването на активния сезон на развитие на кърлежи и комари, с цел ограничаване на предпоставките за пренасяне на инфекциозни заболявания. Ще бъдат обработени градинки, зелени площи в детски заведения, социални комплекси, детски площадки. Ще се използват биоцидни препарати, разрешени от Министерство на здравеопазването, които са безопасни за бозайници и птици.

Фирма изпълнител е „ ПЕСТ ПРО ГРУП ” ЕООД. Третирането на тревните площи започва в сряда,25.04.2018 г., и при благоприятни климатични условия по график ще продължи до обхващането на всички площи.

Фиксираните часове за обработка с препарати са от 8.00 ч. до 10.00 ч. и след 20.00 ч. Това е времето, в което градинките и зелените зони за отдих не се посещават от деца и възрастни. След обработката на площите задължително ще бъдат поставяни табели, които да информират, че има 24 часов карантинен срок, в който не е желателно да се влиза в градинките. Пчеларите също трябва да имат предвид, че в периода на обработката на зелените площи също следва да спазват времето и инструкциите на информационните табели. Обработките ще се извършат с модерна и високоефективна техника със студен и топъл аерозол.

Leave a Reply

Your email address will not be published.