Важна победа за Вихрен срещу Свобода Пещера

Специална торта за кмета на Симитли
May 10, 2017
Извадиха 8-годишното дете, удавило се във водоем над с.Струмяни
May 11, 2017

Днес се изигра междинния кръг от Югозападна Трета Лига между Вихрен Сандански и Свобода Пещера пред публика от около 150-200 души. Сред гостите на стадиона бяха Коко Динев, бившият треньор Стойко Найденов, бившия играч на ЦСКА Евгени Йорданов и Антонио Ласков, който в момента се подвизава в Малта.

Важният двубой и за двата отбора започна равностойно. Изненадващо на терена за Вихрен започнаха Е. Тренков и Г. Владимиров.

Едва в 12-та мин. дойде първата по-сериозна атака за домакините, които поведоха с 1-0 с гол на Венци Стоянов, който след отбита топка намери очертанията на врата.

Минута след попадението си, Венци направи пропуск  от позиция, от която не бе изпускал. Реализаторът на отбора излезе сам срещу вратаря малко преди наказателното поле и избра да шутира със сила високо над врата, а не с техника.

В следващата атака за домакините, Венци Стоянов намери съотборника си Георги Владимиров, който не успя да отбележи, а изпрати топката в ръцете на вратаря Станислав Томов.

В 20-та мин. Светослав Саватов направи страхотно двойно подаване с Георги Владимиров и вкара второто попадение в мача по техничен начин.

В 26-та мин. Венцислав Димитров отправи лек удар към Захари Димитров, който безпроблемно улови топката.

В 28-та мин. Георги Владимиров отново се изправи сам срещу вратаря, но и този път не намери очертанията на вратата. Нападателя се опита да се разпише по техничен начин, но удара обърна посоката на топката.

Гостите опитаха да върнат едно попадение но ударът отправен към Захари Димитров нямаше нужната сила и точност.

Играчите от Пещера получиха наказателен удар от удобна позиция, но изстрела на Венцислав Димитров премина покрай вратата.

Минути преди края на първото полувреме, Никола Георгиев получи удар в слабините, който не бе от най-леките.

Първото полувреме завърши при резултат 2-0 за домакините.

Второто полувреме започна мощно домакините, които не спираха да атакуват.

В 48-та мин. Венци Стоянов намери Георги Владмиров, който пропусна от три метра сам срещу вратаря. Дори самият нападател не разбираше какво става с играта му. Това бе третият му по-сериозен пропуск, който накара Владимир Каракичев да го замени. На негово място се появи Александър Русков.

В 55-та мин. Александър Русков показа класа и вкара за 3-0.

На следващата атака отново Александър Русков излезе сам срещу вратаря, но този път уцели страничната греда.

В 62-та мин. контузия получи главният съдия Димитър Буров. След медицинска помощ играта бе подновена.

В 75-та мин. гостите върнаха едно попадение от наказателен удар, след нарушение на Илия Каталски. Попадението във вратата на Захари Димитров накара гостите да повярват и да хвърлят усилията си в атака.

В последната минута от редовното време Венци Стоянов опита да прехвърли вратаря на гостите, но ударът бе прекалено слаб и се озова в ръцете на стража.

Двубоят завърши с невиждан пропуск на Петър Дънгов, който излъга вратаря на гостите и пропусна на празна врата.

Вихрен Сандански 3-1 Свобода Пещера

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.