Извадиха 8-годишното дете, удавило се във водоем над с.Струмяни

Важна победа за Вихрен срещу Свобода Пещера
May 10, 2017
Децата от ДГ “Радост” група “Пчелички” напълниха залата за своя спектакъл
May 12, 2017

Водолаз извади тялото на детето, удавило се в езеро край Струмяни. Издирването с водолази започна в 12 ч., за целта от София дойдоха двама.

Един час търсиха безрезултатно. В 12.50 ч. един от водолазите намери детето на три метра от стената. Удавилото се дете е четвърто в семейството от ромски произход от село Струмяни. Към 20 ч. снощи те играли край водоема, който е с дълбочина от 3 до 4,50 метра, но баскетболната топка паднала във водата, Николай тръгнал да я извади, попаднал във водите, започнал да се дави. Другите деца се опитали да му помагат, подавайки му синджир, но той бил къс и детето не могло да го хване и се удавило. Удавилият се 8-годишен Николай играл заедно с по-малкото си братче и още две други деца.

До пристигането на водолазите от София, спасители пожарникари от Сандански, Благоевград издирваха детето с лодки и канджи. Първоначално водолазката се оплака, че няма никаква видимост в езерото, тъй като водата е мътна и едва вижда уредите. Малко по-късно колегата й водолаз откри тялото на детето. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published.