Съдът отмени новите цени на винетките

Момиче от Сандански бе ухапано от улично куче
July 12, 2016
Какво би станало, ако всички зодии пътуваха в една кола
July 15, 2016
Магистратите отмениха поскъпването на винетните стикери от 1 януари 2016 г. Върховният административен съд отмени постановлението на Министерския съвет, с което бяха определени по-високи цени, пише Economic.bg. Днес решението е било получено от Центъра за законодателни оценки и законодателни инициативи, съобщи Николай Димитров от организацията пред “Нова”. Той уточни, че в мотивите си ВАС е посочил, че при определянето на новите цени не са били спазени важни законови процедури.

Само преди месец Върховната административна прокуратура реши, че има основание в жалбите срещу по-високите цени на винетните стикери. След влизането си в сила цената на винетките беше оспорена от редица физически и юридически лица. Впоследствие техните искания бяха подкрепени и от юридическата организация, която води дело срещу цялото постановление на Министерския съвет.

След разпити на вещи лица и събиране на доказателствен материал, на заседанието си тричленен състав на Върховния административен съд реши да даде ход на делото, припомня Николай Димитров.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок.

Leave a Reply

Your email address will not be published.