Студентка загина след тежка катастрофа

Автовоз излетя от пътя на Е-79
May 3, 2017
„Венитранс” спечели купата на Кмета в работнически турнир по футбол в община Петрич
May 4, 2017

21-годишна студентка е загинала при тежката катастрофа вчера вечерта край монтанското село Смоляновци, съобщава Нова телевизия. След сблъсък между тир и автобус с пътници, пътуващ от София за Видин, автобуса е паднал в дере с височина около 2 метра. Инцидентът е станал около 19.30 ч. в местността „Коритарска бара” край Смоляновци – на около 30 км от Монтана.

11 души са ранени и са откарани с линейки в болницата в Монтана. Спасителни екипи оказваха съдействие за извеждане на хората. Кран дойде на място, за да вдигне автобуса.
„Сред пострадалите е бременна жена в осмия месец. На този етап ситуацията е овладяна, чакаме още пострадали. Има трима пациенти с тежки травми”, обясниха от лечебното заведение.
По първоначални данни причината за катастрофата е превишена скорост на тежкотоварния автомобил.

Шофьорът на тира е тестван за алкохол, пробата е отрицателна. Предстои да му бъде направен и тест за наркотици. Екипи на пожарната и линейки бяха на мястото на катастрофата. Затворен за движение бе главен път Е-79 в района на инцидента. Минаваше се по обходен маршрут. На около 10 км от този участък е имало удар и между два тира. При този инцидент няма пострадали. Тежкотоварните автомобили са отбити от пътя и не пречат на движението.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *