Студенти от Благоевград с благотворителна кауза

Плувците от Сандански обраха медалите на международен турнир
November 28, 2016
Коледна програма на Община Сандански
November 30, 2016
Група студенти от Югозападния университет „Неофит Рилски“ се обърнаха за съдействие към кметовете на Дванадесет общини за подкрепа на поета от тях благотворителна инициатива. Младите хора искат да помогнат в набирането на средства за скъпо струващото лечение на Александра Кръстянина от Варна. Тя е родена на 4.04.2016 г. и е с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия на дясно краче“. За тази цел студентите, които изучават телевизионно, театрално и киноизкуство в Благоевградския университет, са подготвили филмова програма със своя продукция. Те ще я представят в различни големи градове в страната, като прожекцията във
Разлог,Благоевград,Перник,София,Видин,Плевен,Пловдив,Стара Загора,Казанлък.Сливен,Бургас и Варна ще бъде от 05.12.2016г. до 19.12.2016г. от 18:00ч.
Общините ще осигурят всичко необходимо за осъществяването на инициативата в градовете. Студентите отправят призив към гражданите да направят дарение в полза на болното дете и да покажат съпричастност към едно българско семейство, което се бори за здравето и живота на дъщеря си.

 

Деян Стефанов
тел: 0899984184

Leave a Reply

Your email address will not be published.