Шестокласничка от Симитли стана студентка в Свищов

Почина бившият лидер на БСП в Сандански В. Дебренлиев
March 31, 2017
Обръщение на Александър Манолев към гражданите от област Благоевград
March 31, 2017

Шестокласничка от Симитли е приета студент в Стопанска академия –гр.Свищов. Рая Митева, е 6-ти клас и участва в Национален конкурс за ученическо есе „Моята крачка към по-доброто утре“. Неволно от училището в Симитли пропускат да отбележат в графата възрастта на ученичката, която по регламент трябва да бъде 11-ти или 12-ти клас.

Прекрасните есета на Рая подтикват учителката по литература да изпрати нейно есе и така тя печели сертификат, с който има право да бъде студентка в едно от най- престижните висши училища в България. Така една малка грешка се оказва един огромен стимул за невръстната шестокласничка. „Мисля до края на тази година да се стегна и да взема всички класове до 12-ти, за да мога да отида и да бъда студентка“, казва шеговито Рая, която въпреки грешката е много щастлива за оценката, която е дадена на есето й.

Съучениците от нейния клас се радват за постижението, което и по- големи ученици някога не могат да имат. Пожелаха й късмет, но и казаха, че все още не я пускат да изостави любимото училище и приятели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *