Сандански отбеляза тържествено своя празник

Петрич все по-близо до собствен градски парк
April 20, 2017
Гост изпълнителки от Петрич плениха публиката на Сандански
April 21, 2017

Празникът на град Сандански, който традиционно се отбелязва на Светъл Четвъртък започна още вчера сутринта с молитва за здраве и празничен водосвет, отслужен от Неврокопски Митрополит Серафим на Манастир „Св. св. Козма и Дамян“. Там всяка година стотици санданчани и гости на град Сандански се молят за здраве пред иконата на Света Богородица и посядат на тревата, за да послушат фолклорната програма и да се насладят на празника.

Празничният ден продължи с пъстро и красиво шествие по главната улица „Македония“ от децата и младежите на Сандански, които по-късно взеха участие в концерта на община Сандански и НЧ „Отец Паисий-1919“ на пл. „България“. С много усмивки, емоция, красиви хореографии и костюми и музика и песни, децата на Сандански още веднъж показаха, че са най-голямото богатство на най-слънчевия град в България.

Концертът на Китаро-мандолинния оркестър „Стефан Борилов“ продължи празничната програма, преди да започне третия концерт, посветен на Празника на град Сандански.

С емоционален поздрав, кмета на община Сандански- Кирил Котев благодари на своите съграждани и заяви, че ще продължи своите усилия в насока култура, образование, инфраструктура и спорт. Поздрав към събралата се публика отправиха и новоизбраните народни представители Александър Манолев и Атанас Стоянов. След официалната част празникът продължи с танцьорите от Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ , младите певици, лауреати на международни форуми – Мария Божинова и Ванина Калъпсъзова, и Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка“, които поднесоха невероятно шоу, а кръшните хора се виха до тъмно.

Празничната програма бе закрита с футуристична заря, която озари облачното небе над Сандански.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *