Сандански – футболната столица за деца през месец февруари

Заместник-министър изкачва върхове, за да почива
February 4, 2018
“Медиус волей” продължават победната си серия
February 4, 2018

Макар, че мнозина свързват месец февруари с практикуване на зимни спортове, отличните условия за спорт, добрата комуникативност на региона и почти 12 месечното слънце в курортния град Сандански напълни градския стадион, паркове, спортни площадки и хотели в югозападната община със спортисти, туристи и почиващи.

Целият месец февруари на всички футболни стадиони в община Сандански предстоят футболни турнири.

След подготвителните лагери на големият гранд – ЦСКА и Септември София, курортната община ще бъде домакин на SPS Sandanski Cup, който вече стартира и събра стотици футболисти и родители, „Pirin cup Sandanski 2018“ – 8-12 год., „Pirin cup Sandanski 2018“ – 12-17 год. и Sandanski cup.

Мотивацията за спорт на открито сред младите расте. Община Сандански става все по-атрактивна и популярна освен като туристическа дестинация и като чисто, спокойно и предпочитано място за спорт и отдих. Един от най-красивите паркове в България ежедневно предлага отлични условия за отдих и спорт, а близостта му със спортни площадки и градския стадион привличат все повече туристи и спортни отбори.

В текущият турнир на SPS Sandanski Cup участват отбори като Левски София, Локомотив София, ДИТ, Валенсия Варна и др. Сред изявените таланти е и синът на Христо Йовов, който демонстрира качества още от 9 годишен, както и синът на Захари Сираков, легенда на руския гранд “Амкар” – Алекс, който технично отиграва ситуациите за столичани.

Сред голмайсторите на турнира е и синът на адвокат Михаил Михайлов, който в рамките на 2 срещи се разписа 6 пъти, а името на малкия талант е Борислав Михайлов, като българската легенда от САЩ 94 год.

Голмайстор от възпитаниците на Владимир Каракичев – Илиян Димитров изненада доста приятно треньорите на Левски София, които харесаха качествата на малчугана от Вихрен Сандански – 2006 набор.

Leave a Reply

Your email address will not be published.