Пътуващата фото изложба отличи своите победители в конкурса

Вятърът изкорени и пречупи дървета в Благоевград
December 1, 2017
Живко Иванов награди най-добрите бизнес идеи измежду 40 участници от България и Македония
December 1, 2017

Днес във фоайето на Интерхотел Сандански, пред граждани и гости на град Сандански, беше официално открита пътуващата фото изложба „ИЗЧЕЗВАЩИТЕ СЕЛИЩА И ТРАДИЦИИ В ТРАНСГРАНИЧНИЯ РЕГИОН НА БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ“, организирана от Сдружение СЪВРЕМИЕ – гр. Сандански.

Изложбата представя 30 избрани фотографии, разкриващи уникални гледки  от трансграничния регион на България и Македония, както и кратък филм за историята, традициите и природата на град Сандански и региона.

По време на откриването бяха наградени и победителите във фото конкурса „ИЗЧЕЗВАЩИТЕ СЕЛИЩА И ТРАДИЦИИ В ТРАНСГРАНИЧНИЯ РЕГИОН НА БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ“, излъчени на първите 3 места след проведен фото конкурс и онлайн гласуване.

Във фото конкурса се включиха 31 участника от България с предоставени общо 144 фотографии, от които 15 фотографии от България и 15 фотографии от Македония бяха селектирани за фото изложбата.

Бяха наградени трите най-добри фотографии:

Първо място – Атанас Китанов от Благоевград

Второ място – Илиана Вангелова и Меги Стоянова

Трето място – Николай Милюков

 

Фотографиите на наградените ще бъдат включени в луксозен каталог за представяне на културното наследство и изчезващите традиции и селища в трансграничния регион на България и Македония. Корицата на каталога ще бъде с фотография, предоставена от Николай Милюков.

Фото изложбата ще остане в Сандански до 3.12.2017г. включително, след което ще бъде представена в Благоевград и Банско при следния  график:

От 05.12.2017 до 07.12.2017 вкл. в Благоевград в Туристически Информационен Център – Благоевград на центъра срещу Американския университет.

От 15.12.2017 до 17.12.2017 вкл. в гр.Банско в хотел Каза Карина.

Събитието се организира в рамките на проект: RURAL REVIVAL “Повишаване на конкурентоспособността на туризма в региона чрез подпомагане развитието на селския и културен туризъм в трансграничния регион на България и Македония“, финансиран от Interreg – ИППА Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония.

Входът за всички желаещи да посетят фото изложбата е свободен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *