ПСЖ официално обяви трансфера на Неймар

Антъни Иванов бе награден с двойна премия от Красен Кралев
August 4, 2017
Володя Стоянов подкрепя „Детски Пирин Фолк“ Сандански
August 4, 2017

Край на драматичната сага! ПСЖ официално обяви трансфера на Неймар. Официалният сайт на френския гранд публикува новината. Срокът на договора на Неймар е до 30 юни 2022 година, а той напусна Барселона, след като бе платена откупната му клауза в размер на 222 милиона евро!

По-рано през деня Испанската футболна федерация спря плащането по трансфера заради неяснота на произхода на сумата. По-късно обаче самият Неймар сам се откупи, плащайки трансферната сума на Барселона. Естествено, при този хитър ход, всичко бе в рамките на позволеното и нямаше нещо, което да спре сделката.

“Изключително съм щастлив, че се присъединявам към ПСЖ. Откакто пристигнах в Европа, този клуб се превърна в един от най-конкурентните и амбициозни. Най-голямото предизвикателство, което ме мотивира да пристигна тук, е да да помогна на клуба да печели купи, за които феновете мечтаят. Амбицията на ПСЖ ме съблазни, както цялата страст и енергия”, бяха първите думи на Неймар.

“Прекарах четири години в Европа и вече съм готов да приема това ново предизвикателство. От днес ще дам всичко, на което съм способен, за да може моят нов отбор да печели, както и да нося щастие на милионите фенове на ПСЖ”, допълни още звездата.

Неймар ще стане най-скъпо платеният футболист в света със седмична заплата от 865 хиляди евро преди облагането с данъци (след тях около 570 000), което се равнява на общо 45 милиона годишно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *