Антъни Иванов бе награден с двойна премия от Красен Кралев

Продължава полицейската акция „Лято“
August 3, 2017
ПСЖ официално обяви трансфера на Неймар
August 4, 2017

“За мен бе удоволствие да се срещна с финалиста от Световното първенство по плувни спортове за мъже и жени в Будапеща (Унг) Антъни Иванов. Поздравления за уникалния резултат и емоциите, които ни донесе! 8-мо място и финал на Световно първенство в плуването е изумително постижение и аз смятам, че то трябва да бъде стимулирано допълнително. Според Инструкцията за награждаване на спортисти с парични средства от Министерство на младежта и спорта за постигнати призови класирания през 2017 г., 8-ото място на 18-годишния Иванов на 200 м бътерфлай се премира с 5000 лв. Заради изключителната стойност на постижението, което е едва 4-ти финал на Световно първенство в историята на мъжкото ни плуване обаче, взех решение да дадем допълнителен бонус на Антъни в размер на 5000 лв. и така сумата, която той ще получи за постижението си става общо 10 000 лв.

Връчих на Иванов и на неговия личен треньор Николай Вакареев и почетни плакети на ММС.
По време на разговора ни, на който присъстваха още генералният секретар на Българската федерация по плувни спортове Таня Богомилова и главният мениджър Кристиян Минков, Антъни съобщи, че вече има покани от престижни университети в САЩ, част от Бръшляновата лига.
Днес Иванов заминава на лагер в Камчия, на който ще се подготвя за предстоящото Световно първенство за юноши и девойки в Индианаполис (23-28 август).

Попадането на Антъни Иванов в идеалната 8-ица на Световно първенство е едва четвърто за мъжкото ни плуване, след това на мъжката ни щафетата 4х100 м св. стил от Колумбия през 1975 година, на Денислав Калчев в Рим през 1994 г. (100 м бътерфлай) и на Михаил Александров в Мелбърн 2007 (100 м бруст).
В кариерата си от 2008 г. насам Иванов има около 200 национални рекорда, като преди да навърши 18 години има 14 рекорда за мъже” сподели Красен Кралев в личния си профил в Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *