Постановка на Николай Урумов “Лалугер“ ще се постави безплатно тази събота в Сандански

И. Мицански: Гладен съм за още мачове с националната фланелка
March 14, 2017
Черна статистика! Първи сме по брой на загинали на пътя
March 15, 2017

Тази събота, 18 март, от 14:00 часа на сцената на Дома на културата на Сандански, за пръв път в града ни ще бъде представен хитовият моноспектакъл на Николай Урумов – “Лалугер”. Входът ще бъде безплатен за всички желаещи да се докоснат до театралното изкуство.

Моноспектакълът се поставя по покана на кандидата за народен представител от ПП ГЕРБ в Област Благоевград Александър Манолев и е игран над 200 пъти на различни сцени по света – в Брюксел, Люксембург, Берлин, Виена, Кьолн, Дюселдорф, Карлсруе, Москва, Скопие и в десетки български градове. Драматургичният текст „Лалугер” е създаден по книгата „Приказки в края на времето” на Александър Урумов. В основата му са седем от неговите приказки-разкази.

Текстът е написан по идея на Николай Урумов, който пръв вижда в „Приказки”-те своя герой. „Смях, смях, смях, но не само. Като нищо може и да си поплачете на моменти“, казва критиката за този наистина впечатляващ спектакъл на актьорското майсторство. Запознайте се със смешната история за сблъсъка на два свята – единият, в който буквичката “М” значи Мама и другият, в който “М” значи “Макдоналдс”.

Награди и номинации на постановката: – Номинация “Нова българска драма” за драматургия 2010 г.; – Номинация за „Аскеер“ за драматургия 2011 г.; – Награда “Най-добър актьор” на 13-тия Международен фестивал на Монодрамата в Битоля, Македония 2011 г.; – Награда “Най-добра главна мъжка роля” на Фестивала за българска драма и театър в Шумен 2011 г.; – Награда “Чудомир” за “Комедиен хит на сезона” 2012 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *