Питания и отговори на сесия на ОбС – Сандански – 25 януари

Кабинетът “Борисов” 3 оцеля
January 25, 2018
Д-р Д. Станоев предложи стипендии за кандидат студенти в областта на медицината
January 25, 2018

Н. Шаламандов: Ул. „Петър Берон” зад автогарата, в понеделник и петък там е пълно със сергии. Защо?

К. Котев: Ще обсъдим проблема и  ще потърсим решение.

А. Ризов: Ще бъде ли изградена обществена тоалетна в Спатово и Струма? Видях, че в Спатово е заложено в бюджета, н в Струма, не е? Има ли заложени средства за читалището в с. Спатово?

К. Котев: В с. Струма тоалетната е изградена за това не е включена в бюджета. Относно ремонта на читалището в с. Спатово, ако преценят, че сградата е опасна ще бъде ремонтирана.

В. Попов: Преди две заседания отправих две питания, че пред пощата се спират постоянно автомобили на тротоара и за автомобилите спрени пред полицията?

К. Котев: Направени са постъпки, вече нашите лица от „синя зона” могат да санкционират и ще бъдат взети мерки, относно паркираните на автомобилите пред полицията е поради ремонтна дейност на сградата все още. В двора няма необходимият брой места за паркиране, но при първа възможност ще бъдат паркирани отново в паркинга.

В. Ждрапанска: Получих сигнал на граждани на кв. Крайречен, за нарушаване на личното спокойствие на жителите, има ли информация за паркинг и дейност извършваща се в междублоковото пространство.

К. Котев: Поне до мене не са стигнали оплаквания, но това не казвам, че не е така. Относно тези автомобили има проблеми и в други места на града. Около март месец ще внесем забрана за паркиране на тежкотоварни автомобили над 7,5 т. на територията на Община Сандански.

К. Ханджийски: Защо е премахната точката за изграждане на закрит басейн?

К. Котев: Не знам, защо е отпаднала точката и по какви причини, но наистина това е полезно за града да се случи.

А. Костадинов: До кога 50 местни автобуси ще се движат по града и ще затрудняват движението?

К. Котев: Проблема е много по-сложен, от две години се опитваме да отпушим движението. Виждате, че се работи по проблема. Разширихме улиците пред поликлиниката, пред църквата, но това не е достатъчно за отпушване на трафика.

Ж. Иванов: На кръстовището над Интерхотел Сандански огледалото го няма, а кръстовището е опасно.

К. Котев: При силния вятър огледалото бе счупено, поръчано е ново и в най-кратък срок ще бъде поставено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *