“Пирин Фолк” напълни Летния театър в Сандански

Донко Марков е първият победител на “Детски Пирин Фолк” Сандански
August 26, 2017
“Вихрен” победи “Септември” Симитли в последната минута
August 27, 2017

Летният театър на крака в памет на Влади Вълчев

След впечатляващия успех на първото издание на „Детски Пирин Фолк“ конкурсната вечер на фестивала направи също фурор. Над 1 800 души напълниха Летния театър, за да се насладят на 33-те песни и изпълнения в музикалната надпревара.

В конкурса за авторска македонска песен осезаемо се усети завръщането към традицията на македонското звучене, чието начало бе поставено през миналата – 2016 г. Издържани композиции, аранжименти и текстове за Пирин планина, Козма и Дамян, роден дом, венчавка, силна обич и руйно вино очароваха зрителите и дадоха заявка да са новите хитове във фолклора ни.

В конкурса за изпълнителско изкуство борбата бе епична. Изпълнители от различни поколения се надпяваха и показаха вокални умения. Независимо от разликата във възрастта от близо половин век между някои от участниците, всички получиха аплодисменти от взискателната публика и показаха приемственост.

Специален поклон организаторите от Община Сандански и Фен Фолк ТВ направиха към покойния доайен на македонската песен Влади Вълчев, който също трябваше да участва. Със ставане на крака и фрагмент от песента „Носталгия“ бе почетена паметта му.

Назад в 25-годишната история на „Пирин Фолк“ Сандански ни пренесоха ембематичните Сашка Васева, Георги Гоцев, Боби Бакалов, Гуна Иванова и Иван Гоцев с изпълнения на песни, поели своя път именно от сцената му.

Хореографията бе поверена на ансамбъл „Чинари“, а водещите Даниела Колева и Николай Николов се откроиха като добър тандем.

Освен за наградите на авторитетно фестивално жури, участниците в „Пирин Фолк“ Сандански 2017 ще очакват и награди на журналистическо жури, на телевизионния зрител, на публиката в Летен театър и специалните призове на кмета на Община Сандански и Радио Благоевград.

Победителите ще станат ясни на Гала вечерта на 27 август.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *