Огнеборци гасиха пожар пред погледите на децата от ДГ “Радост”

Министър и кмет официално откриха обновената ДГ “Слънце”
September 14, 2017
Вихрен очаква Септември София след победа над Хебър
September 14, 2017
Демонстрация на гасене на пожар, закачане на шлангове, поставяне на дихателен апарат и каска се проведе в Детска градина „Радост” филиал „Ян Бибиян“ в Симитли. Невероятен празник създадоха пожарникарите от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”,  а поводът е отбелязването на Седмицата на пожарната безопасност.
В двора на детското заведение противопожарните екипи демонстрираха пред децата и персонала на детската градина как се работи и какви средства са нужни за гасене на пожар. Служителите обясниха още каква трябва да е първата реакция на хората при възникване на пожар в жилищна постройка.
С голям интерес възпитаниците на детската градина наблюдаваха пожарната кола и слушаха разказите на служителите на РДПБЗН- Атанас Атанасов и Стефан Бойчев.
Те раздадоха подаръци на децата, като всяко получи книжка за оцветяване, в която в картинки е разказано как да действаме при пожар. Директорът на ДГ –Радост Теменужка Матова благодари на гостите за демонстрацията и доброто сътрудничество между детското заведение и пожарната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *