Общинските съветници гласуваха 60 хил. лв. за опожарената сграда

Питания на ОбС Сандански – 26 април
April 26, 2018
ТИР помете 13-годишно момче в Благоевград!
April 26, 2018

На 30 срещу 31 март огнен ад изпепели жилищна сграда на ул. “Първи май”. Жителите на сградата внесоха молба към местният парламент за отпускане на финансова помощ относно ремонтирането на пострадалата сграда. Николай Шаламандов предложи да бъдат дадени 60 000лв., но общинският съветник Евгени Панайотов не одобри предложението му, а предложи да бъде платен процент от общата сума на ремонта. На тази сграда са необходими около 200 хил. лв. за възстановяване. Общинският съветник Костадин Станоев попита кмета дали в бюджета има заделени средства именно за такива бедствени ситуации. Най-вероятно в общината няма такова перо, от което да бъде взета такава сума относно подпомагането. След тежки дебати Иван Терзиев предложи 90 хил. лв. за отпускане на финансова помощ, след което бе нападнат от колегите си, че това вече е предизборна кампания, а не помощ.

“Срещу мене стоят пострадалите жители на сградата с тъга в очите, те са тук за да получат някаква опора, а не да дебатираме каквото и да било. До сега сме давали по 1500 лв. за изгорели покриви, което ще рече, че са 40 семейства и се падат 60 хил. лв. Нека помогнем на хората и да прекратим всякакви предизборни дебати”, коментира гневно общинският съветник Георги Батев.

След гласуване на общинските съветници, жителите на сградата ще получат 60 хил. лв. за ремонт на фасадата и общите площи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *