Община Сандански изгражда водопровод между селата Рожен и Златолист

Мъж се самопростреля с пушка край санданското село Пирин
August 18, 2017
Юношите на Вихрен победиха Септември Симитли в контрола
August 19, 2017

Община Сандански започва изграждането на трасе за прекарване на водопровод от Рожен до Златолист. Добрата новина съобщи кмета Кирил Котев и допълни, че за трасето, където се предвижда да бъде изграден водопроводът, са отделени 8 хиляди лева от общинския бюджет.

Той ще свързва санданските села Рожен и Златолист. От следващата година пък се очаква и жителите на Златолист да имат питейна вода по чешмите си, тъй като там все още няма водопроводна мрежа и местните хора ползват питейна вода от сондажи.

“Тази година имаме заложени средства и ще прекараме трасе за прекарване на водопровод от Рожен до Златолист. До края на годината предстои да бъде проектиран, а очакванията ми са другата година вече водопровода да бъде напълно изграден”, коментира Кирил Котев.

Той обясни още, че от кметството в Сандански са взели мерки и чакат одобрение и на проекта за цялостната рехабилитация на второкласния път, който води до храма в село Златолист.

Ако изготвеният проект не бъде финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж”, средства за частичен ремонт ще бъдат заделени от бюджета на Общината, увери Кирил Котев.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!