Най-добрият фермер в света Джоел Салатин ще гостува на Сандански

Поклон пред героите на Илинден пред едноименния паметник в Симитли
August 2, 2017
МОН се отказва от идеята за нов график на ваканциите
August 2, 2017

Най-добрият фермер в света* – Джоел Салатин, пристига за първи път за среща с българската публика, сред която има и последователи на методите му в земеделието, от 28 до 30 септември.

Салатин е създателят на прочутата ферма Полифейс във Вирджиния, САЩ, която снабдява с чиста храна 4000 фамилии, 10 магазина и 50 ресторанта. Има световна слава за своята иновативна, интегрирана животновъдна система. Известен е от участието си във филмите “Корпорация Храна (Food Inc.) ”, “Американско месо (American Meat)”, “Прясно (Fresh)”.

Програмата на Салатин в България включва майсторски клас в Сандански за начинаещи и действащи фермери и собственици на земя, както и вечеря и лекция в София за всички, за които е важно да знаят откъде идва храната им, кой я произвежда и как да я приготвят сами. Билети за всичките събития могат да бъдат закупени от тук www.salatinbulgaria.com.

“Горди сме, че успяхме да убедим Салатин да ни даде част от своето кратко време в Европа и да сподели своите методи на терена на напълно неизвестната за него Източна Европа”, каза Филип Харманджиев, собственик на Чифлик Ливади – българската ферма, която използва методите на Джоел Салатин и по чиято инициатива той е в България.

Leave a Reply

Your email address will not be published.