Награди, торта и концерт белязаха 80 – годишния юбилей на читалището в с.Крупник

Димитър Маджиров е новият управител на Плувен комплекс „Пирин“ в Благоевград
November 8, 2017
80 -годишна баба се довери на непознат, “дари им” 325 лв.
November 8, 2017
80-годишен юбилей отпразнува Народно читалище „Владимир Маяковски“-1937 в Крупник.
 „Трудно започнало началото, много трудно, но в същото време е съхранено най- ценното – културата и духовното развитие. С гордост мога да заявя, че през 70, 80, 90-те години е развивана най- голямата самодейност. Не мога да не спомена, че имаме и музейна сбирка, за нас това е гордост. Пожелавам да пребъде нашето читалище с всички млади хора“, каза Марио Лазаров, бивш председател на читалищното настоятелство във встъпителното си слово и приветствие към гостите.
Специални грамоти за принос в развитието на читалищното дело бяха връчени на всички бивши и настоящи просветители в читалището. Тя бяха наградени от председателя на управителния съвет на читалището Николай Неделчев. Подаръци бяха подарени на кметовете на Симитли и Крупник. Дошлите на празника имаха възможността да разгледат множеството медали и грамоти, с които са награждавани самодейците през годините. Фотоколажи бяха разположени на входа, за да си припомнят всички славните години на читалищна дейност.
„80 години читалище в Крупник, само по себе си това показва, какви будни хора  е имало още в началото на миналия век в Крупник. Не можем да не се гордеем с всичко, което е оставено като културно наследство на поколенията, които остават след нас. Нека читалището пребъде и остане културна институция, която развива будните деца на Крупник“, каза кметът на община Симитли Апостол Апостолов.
Кметът на село Крупник Иванка Чакалска, особено развълнувана, поздрави празнуващи и  гости. „За нас този празник е голям ден, 80 години културна институция в село Крупник, са време, което е дало много на развитието на селото. Честит празник и на многая лета“, пожела Чакалска. След награждаването и благодарностите дойде моментът и за тържествения концерт, посветен на 80-годишния юбилей на читалище ,,Владимир  Маяковски” . Специална награда от върховния читалищен съвет за принос  в развитието на културата на община Симитли и село Крупник връчи Михаил Цонев.
Участие  в него взеха невероятните възпитаници на Детска градина ,,Детско царство”, които разсмяха публиката с театралните си заложби.  Мажоретен състав ,,Дъгица”  с ръководител Мария Дюлгерска и Танцов състав към читалище ,,Владимир Маяковски” с. Крупник с ръководител Мария Зулямска, показаха танцовите си умения на сцената.  Ученици от Средно училище ,,Св. Св. Кирил и Методий” с. Крупник  пяха и бяха бурно аплодирани.
Николай Кимчев заедно със самодеен състав от Крупник изпяха песента „Орловец“, певиците от село Черниче зарадваха публиката със своя песен, както и Мъжка Фолклорна група „Изворите“. Малин Домозетски  с радост запя песента за село Крупник и поздрави гости и празнуващи. Програмата беше закрита от невероятния танц на танцов състав „Кръшно хоро“ с ръководител Силвия Занева, които публиката бурно аплодираше. Голяма торта с фойерверки и свещички беше подарък от кметство Крупник за всички празнуващи самодейци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *