Кръстовището при „Зърнени храни“ в Благоевград ще бъде преобразувано в кръгово

Спортен комплекс “Левуново”: Инвестиция за 2 млн. лева, готов за 18 месеца
March 31, 2017
На 15-17 април ще има “Алея на българските традиции” в Сандански
April 1, 2017

По разпореждане на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов предстои кръстовището при „Зърнени храни“ да бъде преобразувано в такова с кръгово движение. В началото, организацията ще бъде направена с подвижни елементи, като целта е да бъде установена ефективността и да бъдат преценени евентуални неудобства. В продължение на около две седмици, на място ще има дежурен патрул, който ще следи за нормалното преминаване на автомобили. Ще бъде направено и заснемане, на база на което ще се изготви анализ. Реконструкцията се налага с оглед натоварения трафик. В случай, че преминаването на коли и пешеходци, в експерименталния период, се окаже безпроблемно и ефективно, кръстовището ще бъде преобразувано трайно в такова с кръгово движение.

Днес по време на редовна сесия на Общински съвет – Благоевград, бе гласувано и предложение за даване на съгласие за разрешаване и изработване на ПУП – изменение на плана за улична регулация на бул. „Св. Димитър Солунски“ и бул. „Св. Кирил и Методий“. Преобразуването на кръстовищата в такива с кръгово движение е част от политиката на кмета д-р Атанас Камбитов, с цел увеличаване на пропускваемостта на автомобилите.

През септември 2016 г. беше открито и кръговото кръстовище, свързващо улица „Владо Черноземски“, бул. „Васил Левски“, бул. „Джеймс Баучер“ и ул. „Христо Татарчев“. Преди преустрояването това бе най-натоварения участък в града.

С направената корекция, потокът от коли преминава от кръговото на III ОУ „Димитър Талев“, през „Джеймс Баучер“, продължава през това на „14-ти полк“, през ЗМК и преди село Изгрев.

1 Comment

 1. BestAdele says:

  I have noticed you don’t monetize vox64.com, don’t waste your traffic,
  you can earn extra bucks every month with new monetization method.
  This is the best adsense alternative for
  any type of website (they approve all websites), for
  more info simply search in gooogle: murgrabia’s tools

Leave a Reply

Your email address will not be published.