Кой е отговорен за неправилното паркиране на автобуси в град Сандански?

Детско отделение потъна в прах и мръсотия, паяжини висят от прозорците, топла вода няма!
March 23, 2018
Безплатен вход за къщата – музей „Ванга“ днес и на още няколко дати
March 25, 2018

Днес за пореден път автобуси превзеха гр. Сандански не само с туристи, но и с неправилното си паркиране където са намерили за добре. Едно от местата където са паркирали е ул. “Тодор Каблешков”, където е един от изходите на града.

“За всички търговци е добре дошло да има чужденци, но защо законите погват едни, а на други им се предоставя ненаказано? Вечното оправдание е, че в града в момента няма как да минат и да достигнат до автогарата и затова спират навсякъде. Когато околовръстното функционираше, да не би да паркираха на автогарата? Къде се е чуло и видяло в Гърция или Македония да се паркира по главни улици, булеварди или да затрудняват движението? Къде сте чули продавач в Гърция да говори на български? Да, те носят финанси на търговците в града, но защо е нужно да им се разрешава да си правят каквото си поискат? Днес видях стотици гърци по магазините, които се пазарят за всяка една стока. Македонци паркирали неправилно из града. Пренебрегваме законите за да привличаме гърци и македонци. ” сподели жител на Сандански.

В момента град Сандански е в доста неприятна ситуация от към пътната инфраструктура, която не позволява на автобусите да преминава през тесните улички на града заради ремонта на околовръстното, но винаги има решение.

Двама пенсионери точно това коментираха на пейка в курортното градче: Ако чужденците биват оставяни пред поликлиниката и автобусите слязат от полицията надолу, а след това минат покрай река Сандански Бистрица и паркират някъде извън града, какво ще им попречи това? Пътят към гарата има достатъчно пространство и не толкова трафик, че да позволи на международните автобуси да бъдат паркирани там.

Мнозина коментират, че в града е необходим паркинг, който да побира автобусите пристигащи в града с търговска цел. Кой е отговорен за нарушените закони? Община Сандански или полицията?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *