К. Котев откри мобилен център за здравно-социални услуги в с. Катунци

В Сандански ще отбележат световният ден на водата
March 21, 2017
Александър Манолев: През изминалата година област Благоевград е посрещнала над половин милион туристи
March 22, 2017

От днес,  жителите на едно от големите села в община Сандански- село Катунци и отдалечените и труднодостъпни населени места в района, имат мобилен център за здравни и социални услуги.

Кметът на община Сандански – Кирил Котев откри този важен за хората център с думите, че всички жители на общината са важни и трябва да бъдат полагани грижи за хората. Всичко това е  възможно с  откриването на такъв тип услуги с обществено предназначение. Кирил Котев представи и екипът, който ще извършва всички услуги, в помощ на населението и предостави автомобил, с който мобилния екип ще работи.

Здравно-социалните услуги, които ще бъдат извършвани ще улеснят изключително много жителите на село Катунци и района около селото и най-вече възрастните хора. Мобилният център ще извършва контрол на кръвното налягане, при нужда ще насочва лицето към личен лекар, ще оказва съдействие за закупуване на предписани медикаменти и други необходими вещи, ще помага и съдейства при попълване на административни документи, ще консултира лица за социалните услуги и социални помощи, от които могат да се възползват и не на последно място ще оказва подкрепа в ситуация на риск, чрез подаване на сигнал до съответната институция.

Специално за събитието, което бе открито със служба за здраве, децата от детската градина изненадаха всички с кратка и пъстроцветна програма. Гости бяха ръководството на община Сандански, кандидатът за народен предсатвител от ПП ГЕРБ в област Благоевград  – Александър Манолев и жители. Г-н А. Манолев се ангажира в бъдеще да помага за възходящото развитие на общината и създаване на по-добри условия на живот за хората от региона.

Новооткритата услуга е продължение на изявената социална политика на община Сандански в подкрепа и помощ на хората не само в административния център – град Сандански, а и в останалите населени места в общината. Само преди две седмици в с. Катунци и с. Склаве стана възможно плащането на данъци и такси в местните кметства, което улесни изключително много жителите на двете села и околностите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *