Александър Манолев: През изминалата година област Благоевград е посрещнала над половин милион туристи

К. Котев откри мобилен център за здравно-социални услуги в с. Катунци
March 21, 2017
Завършиха Ученическите игри 2016/2017 в Благоевград
March 22, 2017

Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Сандански подкрепи кандидата за народен представител от ПП ГЕРБ в област Благоевград Александър Манолев. Те се срещнаха и разговаряха с него за бъдещето на туристическия сектор в общината и в региона.

„През изминалата година област Благоевград е посрещнала над 550 хил. туристи. Значителен принос за тези резултати имат хотелиерите и ресторантьорите на Сандански“, каза Александър Манолев. По думите му е много важно населените места в региона да не се възприемат като конкуренти, а като съобразни партньори. „Чрез общите ни усилия ще можем да предложим повече на туристите и да ги задържим по-дълго тук“, подчерта той.

„През годините се инвестира много – има множество модерни хотели и заведения за хранене, които са на европейско ниво. Но докато уикендите има добра заетост, през седмицата обемите рязко намаляват. Затова е много важно да утвърдим Сандански като целогодишна туристическа дестинация със средна продължителност на престоя на туристите от поне 5 нощувки“, коментира кандидатът за народен представител от ГЕРБ.

Според него е важно държавата да подпомогне популяризирането на Сандански в националната реклама на страната. „Ние вече сме утвърдени като една от основните СПА дестинации, но това е резултат на вашия труд. Затова считам, че трябва по-голяма реклама и тук да дойдат повече платежоспособни туристи от страни от Западна и Централна Европа“, каза Александър Манолев.

По време на срещата стана ясно, че Сандански е включен в европейски проект и е признат като една от най-добрите дестинации в ЕС. По него са изработени редица рекламни материали както за България, така и в частност за общината. „Сега е нужно да се отделят средства и те да се завъртят по телевизии и форуми, за да могат повече хора да научат за нас. Това е нещо, което нито общината може да си позволи да направи сама, нито отделните инвеститори. Тук трябва подкрепа от държавата и ние бяхме започнали да работим в тази посока“, акцентира бившият заместник-министър на туризма Александър Манолев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *