ИЗВЪНРЕДНА ЕВАКУАЦИЯ! 15 човека са евакуирани от ощавските бани

Бисер Михайлов: Положението при пожара в Кресненското дефиле е много сериозно
August 24, 2017
Огнената стихия в Пиринско става неконтролируема, армията на крак
August 24, 2017

15 човека са евакуирани от Ощавските бани! Хеликоптер гаси пожара край Кресненското дефиле. Това каза Николай Георгиев, кмет на община Кресна.

Положението е много сериозно заради силния вятър, който духа в района. Към момента хеликоптер от Авиобаза „Крумово” се включи в потушаването на пламъците, каза още Георгиев и допълни, че в потушаването на пожара вече са се включили доброволци, служители на Югозападното държавно предприятие, над 10 противопожарни автомобила, които са оборудвани с помпи и резервоари, като всеки момент се очаква да пристигнат и сили на Българската армия от Военно формирование 26 400 – Благоевград.

Пожара започна към 13:30 часа днес в Кресненското дефиле при разклона за симитлийското село Мечкул. Първоначално огънят бе засечен от кулите на ЮЗДП, които са за превенция на пожарите. Към момента горят над 2 000 декара смесена гора – иглолистна и широколистна растителност.

В района минава транзитният газопровод за Гърция, като пожарът гори върху газопровода. Огнеборците са извадени от терена на огнената стихия. Димът се издига на 3 км височина и се вижда дори от Благоевград, Сандански и Петрич.

Leave a Reply

Your email address will not be published.