Бисер Михайлов: Положението при пожара в Кресненското дефиле е много сериозно

Голям пожар бушува над Кресненското дефиле
August 24, 2017
ИЗВЪНРЕДНА ЕВАКУАЦИЯ! 15 човека са евакуирани от ощавските бани
August 24, 2017

Положението от пожара в Кресненското дефиле е много сериозно заради силния вятър, който духа в района. Това каза областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

„Изключително суха е цялата тревиста и храстовидна растителност, което спомага за разпространението на пожара. В потушаването на пожара вече се включиха служители на Югозападно държавно предприятие, над 10 противопожарни автомобила, които са оборудвани с помпи с резервоари, чакаме на място да пристигнат и сили на Българската армия от Военно формирование 26 400 – Благоевград, като в един по-късен етап служители на авиобаза „Крумово“ на Военно въздушните сили и хеликоптери също да вземат участие в потушаването на пожара“, каза още Бисер Михайлов. Той добави, че тъй като част от пожара е върхов, това допълнително усложнява ситуацията.

Областният управител посочи, че преценка дали летателна техника да се включи в овладяването на пожара ще направят самите служители на авиобаза „Крумово“.

Бисер Михайлов заяви, че към момента не може да се ангажира с коментар колко декара е засегната площ от пожара, но видимо изглежда, че са около 500. „В тази цифра се включва смесена растителност – треви, храсти и гора“, допълни Михайлов.

Leave a Reply

Your email address will not be published.