Ивелин Терзийски подаде оставка като директор на ОФК Вихрен

На 15-17 април ще има “Алея на българските традиции” в Сандански
April 1, 2017
Старшата на Септември Симитли загуби след бой, червени картони и разправии
April 3, 2017

Скъпи приятели и фенове на Вихрен, както и вечни „доброжелатели”,
Вчера след мача на Вихрен Сандански срещу Рилски спортист, завършил 0:0, подадох оставка като директор на клуба.
Причината за напускането ми не са резултатите на тима и незавидното му класирането, а съвсем други причини.
В края на месец септември получих предложение от кмета на Община Сандански г-н Котев да заема позицията на административен директор в клуба и да бъда в помощ на изпълнителния директор – Радостин Станев, но седмица по-късно той напусна и с цялата организация трябваше да се занимавам аз. Нито за миг не се поколебах да приема, тъй като за мен това бе сбъдната мечта да работя това, което обичам и това, което съм учил. Заех позицията без никакви користни цели, а напротив вложих цялата си енергия, ентусиазъм и знания, въпреки че месец октомври бе най-трудният период в моя живот в личен план. Вършех и много странични неща извън тези, влизащи в моите задължения.
Отборът успя да спечели 15 т. във времето, в което бях директор, не са много, но не са и малко в трудната финансова ситуация, в която се намираше клуба.
През зимата без да има финансова сигурност и бъдеще заедно с треньорския екип на мъжкия отбор – Емил Тренков и Иван Христов не дадохме повод за безпокойство у футболистите, а точно обратното, проведе се една професионална зимна подготовка, която ни накара да бъдем оптимисти.
Чуваха се много критики, дори обиди към мен и треньорите от хора, които са преминали през годините в клуба и при тях ситуацията със сигурност е била по-лека. Говореше се, че нямаме стратегия, а как може да говорим за стратегия без финанси, но въпреки всичко мисля, че всеки един трудещ се в клуба се раздаде на 100 % така, че Вихрен да излезе от незавидното си положение.
Отношението на голяма част от Общински съвет – Сандански към клуба за мен е необяснимо,тъй като абсолютно всички играчи от мъжкия отбор и треньорите са от община Сандански, хора, които не са там да забогатеят, а защото обичат футбола и града. Тези хора не заслужават подобно отношение.
Въпреки цялото си желание и хвърлени усилия се чувствам безсилен.
Не на последно място искам да благодаря на няколко човека, на кмета на община Сандански – г-н Котев за гласуването ми доверие и търпението към мен, на секретаря на общината – Георги Жежев, на Любомир Узунов, на Борис Андонов, на Георги Зафиров, на Радостин Станев, на Емил Тренков, това са хората, които бяха моята подкрепа и без, които нямаше как да се справя.
Пожелавам успех на всички треньори в школата на клуба, които заслужават уважение и мисля, че с всеки от тях работех в добри и коректни отношения.
На мъжкия отбор желая най-вече късмет и победи, защото те са жизненоважни за оставането на Вихрен в Трета лига.

С уважение,
Ивелин Терзийски

Leave a Reply

Your email address will not be published.