Илиан Томанов извади Светия кръст в Благоевград

30 – годишен доктор – анестезиолог загина при изкачване на връх Вихрен
January 6, 2018
Абитуриент взе кръста от шадравана в Крупник
January 6, 2018

Състезателят и европейски шампион по таекуон-до  от клуб „Фолкън” Илиан Томанов извади Богоявленския кръст от водите на река Благоевградска Бистрица.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов целуна светинята за здраве и пожела успех и благоденствие на всички жители.

Преди ритуала, общинското ръководство, начело с кмета Камбитов, заместник- кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, директор Дирекция „Правно- нормативно обслужване и обществени поръчки” Антония Методиева, запали свещ и се помоли за успешна година в благоевградския храм „Въведение Богородично“, където бе осветен  Богоявленският кръст. Той бе хвърлен от  игумена на Роженския манастир архимандрит Епифаний, който отслужи и литургия.

Десетки ентусиасти се хвърлиха в ледените води на Благоевградска Бистрица. И тази година група от „Плаж махала“ спази традицията и се хвана на „Ледено хоро“.

След ритуала, благоевградските свещеници, превождани от игумена на Роженския манастир архимандрит Епифаний, осветиха бойното знаме на Военно формирование 26 400 на площад „Македония”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.