30 – годишен доктор – анестезиолог загина при изкачване на връх Вихрен

Георги Стойков извади Светия кръст в Сандански за втора поредна година
January 6, 2018
Илиан Томанов извади Светия кръст в Благоевград
January 6, 2018

Докторът – анестезиолог Ф. М. от Пловдив загина при изкачване на връх Вихрен, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст.

Инцидентът е станал тази сутрин около 5.30 ч.

Водач и двама туристи са тръгнали от хижа “Вихрен” към върха. По време на изкачването един от тях се е подхлъзнал и паднал, вследствие на което е починал. Другите двама са в добро състояние.

Загиналият мъж е на 30 години, доктор – анестезиолог, от Пловдив, работещ в София. Инцидентът станал в района на Джамджиевите скали в Пирин. Планинарите тръгнали около 4.00 ч., за да се изскачат до върха по зимната пътека. В района на Джамджиевия ръб обаче единият се подхлъзнал и паднал по скалите. Починал е на място.

Приятелите му подали сигнал на тел. 112. Планинските спасители веднага са тръгнали към посоченото място, за да окажат помощ. В същия район е имало и още една група туристи.

Въпреки инцидента условията за туризъм в планините са добри, съобщиха ПСС. Навсякъде времето е спокойно, температурите са по-високи от обичайните. На места има оскъдна снежна покривка. Лифтовите съоръжения работят във всички ски курорти. За първи път днес е отворена и писта “Витошко лале”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *