Група ученици от Сандански мина по стъпките на Христо Ботев

Започна специализирана полицейска акция в цялата страна
June 3, 2017
Вихрен се спаси след класика над Чавдар (Етрополе)
June 3, 2017
  От 27.05. до 02.06. 2017г. се проведе Национален туристически поход „По стъпките на Ботев”. 900 души от цялата страна изминаха 120 километра пеша от Козлодуй до връх Околчица. В това изпитание на духа и физиката се включи и група от Трето ОУ „Христо Ботев”, гр.Сандански.
Групата от 16 шестокласници беше ръководена от учителите Красимир Николов, Димитрина Пърличкова и Петя Бухова. Те с ентусиазъм и много кураж преминаха през трудния маршрут на Врачанския балкан. Не ги спря дори това, че трябваше да спят на палатки.
След завръщането си децата разказаха за вълнуващите преходи, които са извървели, но най-силно ги е впечатлило лобното място на Христо Ботев, до което се стига много трудно, но те са горди, че са успели да го достигнат.
Учителите пък споделиха, че е много важно в днешно време да пазим родолюбивия дух у децата, да ги възпитаваме по различен и иновативен начин, а този поход е точно това. Децата усетиха по различен начин кой всъщност е Христо Ботев и защо неговият кратък живот е един своеобразен подвиг.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *