Георги Батев: Нека се спре лепенето на предизборни плакати! Съсипват интериора на града ни!

Кон “дърви бастуна” пред театъра в Благоевград, студенти и ученици заляха социалната мрежа със снимки
October 13, 2016
ОбС Сандански въвежда електронно гласуване
October 14, 2016

„ Още след приключването на местните избори заявих, че ние от „Движение 21 – община Сандански“ занапред се обявяваме твърдо против лепенето на плакати върху имоти общинска собственост на територията на община Сандански. Въпреки че с нарочна заповед на кмета са определени местата за лепене на агитационни материали смятам, че те са абсолютно ненужни с оглед на типа избори, които предстоят. Всеки, който има интерес и желае да се запознае с кандидатите би могъл да го направи чрез медии, телевизия и т.н. Президентските избори са дебатирани всеки ден в национален ефир, поради което смятам, че плакатът се явява ненужен елемент от кампанията.

В Наредбата за рекламна дейност на община Сандански ясно и точно са записани изискванията за разполагане на рекламно-информационни елементи (РИЕ) и съответните глоби, които трябва да бъдат наложени при неспазване на разпоредбите в наредбата. Едва ли един плакат би могъл да повлияе на даден човек, относно решението му за кого да упражни правото си на вот. Плакатът обаче влияе върху облика на общината ни като цяло. Масово спирки, електрически табла, улични стълбове, дори и дървета са облепени изцяло с плакати, брошури и реклами.

Редно е това да спре и да се помисли за начин, по който да се съхрани вътрешността на града от подобни действия. Би могло да се помисли, автобусните спирки да бъдат реновирани и брандирани с логото на някоя компания, която съответно да заплаща за тази услуга на общината. Голяма част от страните на запад, пример за това е Германия, залагат на друг модел. Има регламентирани места, на които се поставят табели с лика на съответния кандидат.

Нека изборът на президент се превърне в надпревара между самите кандидати на база тяхната подготовка и познания, а не в плакатна война между партийните структури “, заяви пред нашата медия общинският съветник от ПП „Движение 21“ Георги Батев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *