Безплатна ортопедична диагностика на хората с увреждания в Симитли

Жена провеси бебе от осмия етаж на кооперация!
March 14, 2018
Николай Урумов за втори път предизвика фурор в Сандански
March 15, 2018

Акцията се организира съвместно със сдружение „Национален алианс за интеграция и политики за здраве и активен живот след ампутации и протезиране”, която осигурява ортопедични специалисти от Националния център за протезиране и рехабилитация – Горна баня. Прегледите и консултациите са безплатни и ще помогнат на възрастните хора да преодолеят ортопедични проблеми, ако има такива.

„Приоритет за нас са хората в нужда и тези, които са ограничени в достъпа си до подобни услуги. Практиката на алианса показва, че в малките селища има и много пациенти с ампутирани крайници, които от години не са излизали от домовете си, защото са на легло и са изцяло зависими от близките си. Сред тях се срещат и самотни хора, които са още по-безпомощни.

В помощ на хората, които не могат да се придвижат до мястото за прегледите, се назначава екип, който посещава домовете им и оказва необходимата услуга“, обясни Иван Иванов от сдружението и благодари на ръководството на община Симитли и лично на кмета Апостол Апостолов, за когото здравето на хората е приоритет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *