Багата премаза Кайо Аленкар в три рунда

3 години затвор за изнасилвача от Кресна
November 2, 2017
Днес е денят на българския художник!
November 3, 2017

Българската звезда на световните серии по смесени бойни изкуства в САЩ Благой Иванов записа 16-ата си победа в клетката. Багата, който в неделя става на 31 години се наложи над бразилеца Кайо Аленкар със съдийско решение (29-28, 29-28, 29-27). Мачът между двамата беше част от благотворителното събитие „Битката за децата“ във Вашингтон.

Двубоят продължи три рунда по пет минути, в които 38-годишният бразилец се държеше равностойно на Благой Иванов, въпреки че едва се удържаше върху краката си при удари на българина, а в края на втория рунд се спаси благодарение на гонга. Багата беше много силен и в края на третата част.

Кайо Аленкар използваше по-високия си ръст. В средата на първия рунд изрита българина в слабините. Във втората част той първо поразклати Иванов с дясно кроше, а след това бръкна и в окото на Багата. Въпреки намесата на лекарите окото започна да се затваря, а от главата на българския боец течеше кръв. Това обаче не попречи на Благой Иванов да спечели мача, който явно се вбеси от действията на съперника и го засипа със силни удари до края на мача.

Така Багата нанесе едва втората загуба в кариерата на бразилския ветеран. Българинът продължава да е шампион в тежката категория на Professional Fighters League и има три успешни защити на титлата си.

БЛИЦ-СПОРТ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *