Андон Тотев осъден да плати 2000 лева адвокатски хонорар

Сесия на ОбС – Сандански. Дневен ред -16 юни
June 14, 2016
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА СДРУЖЕНИЕ „СПОРТ И СИГУРНОСТ”, КОСТАДИН СТАНОЕВ: ДА ПРЕДИЗВИКАШ И ПОБЕДИШ СЕБЕ СИ Е НАЙ-ТРУДНОТО НЕЩО И ЗАТОВА ТЕЗИ СРЕД НАС, КОИТО ГО МОГАТ СА ТАМ, КЪДЕТО ДРУГИТЕ НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ.
June 28, 2016

Благоевградският съд оправда санданчанина, подведен под наказателна отговорност от бившия кмет на Сандански Андон Тотев.
Преди време Тотев даде активиста на ПП „Ред, законност и справедливост“ на съд за клевета и обида, изказани като лично мнение в регионален ежедневник по време на предизборната кампания на Тотев миналата есен.

В публикувания текст Атанас Василев открито говори за престъпленията в община Сандански, извършени по време на 12-годишното управление на Андон Тотев и екипа му.

Василев определя Тотев като „caмoзaбpaвил ce дepибeй, изживяващ ce ĸaтo фeoдaл“. В същият текст активиста на РЗС призовава Тотев „да не върви срещу природата и здравето си и да остави община Сандански на гражданите, а не на феодалния обръч от фирми“.

Неочаквано за Тотев магистратите в Благоевград оправдаха Атанас Василев по обвиненията и претенцията на ексградоначалника останаха неуважени.

В крайна сметка, освен „попарените“ надежди Андон Тотев трябва да преглътне и финансова загуба. Той трябва да плати разноските по делото, направени от съгражданина му. Те са адвокатски хонорар в размер на 2000 лева, коментира юристът Емил Василев минути след финала на процеса.

Източник: www.blagoevgrad-news.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *