Александър Манолев: Дано кампанията да донесе резултати, които да гарантират по-доброто бъдеще на България и на региона ни

Силната игра на И. Мицански в Полша продължава
March 6, 2017
Братя Гаврилови с черни колани по Шотокан Карате – До
March 6, 2017

Кандидатът за народен представител на ГЕРБ в Благоевградска област Александър Манолев: Дано кампанията да донесе резултати, които да гарантират по-доброто бъдеще на България и на региона ни

Водосвет за здраве и успешна кампания бе отслужен в църквата „Свети Георги” в с. Златолист, по инициатива на кандидата за народен представител на Сандански в лисата на ПП ГЕРБ в област Благоевград Александър Манолев. На ритуала присъстваха негови съмишленици и поддръжници.

„Дано кампанията, която започваме, да донесе резултати, които да гарантират по-доброто бъдеще на България и на региона ни“, каза Александър Манолев след събитието. По думите му мястото е избрано, защото има уникална енергия и  може да се развие като притегателен туристически център. Храмът е построен през XIX в. и в него има стенописи, които не могат да се видят в друга църква. В началото на ХХ век в черквата живяла пророчицата Преподобна Стойна, която е била монахиня. За нея се разказват различни легенди като се смята, че е имала сила да изцелява и да вижда бъдещето.

„Това е едно уникално място, което се посещава ежегодно от стотици български и чуждестранни туристи. Въпреки това в селото живеят едва няколко човека, а пътят е в лошо състояние и трудно се стига до храма“, каза Александър Манолев. Той подчерта, че трябва подобни обекти да се социализират с помощта на държавата. „Затова ГЕРБ предлага обособяването на национален фонд туристическа инфраструктура, а аз ще работя църквата в село Златолист да е един от обектите, който да кандидатстват по него“, допълни кандидатът за народен представител.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.