Световната звезда в професионалния бокс Дейзи Ланг ще бъде специален гост на първото издание на благотворителната инициатива „Децата на Сандански“

Сандански без ток за час или повече
December 21, 2017
Ученици от Сандански със страхотна изненада за своята класна ръководителка
December 22, 2017

Световната звезда в професионалния бокс Дейзи Ланг ще бъде специален гост на първото издание на благотворителната инициатива „Децата на Сандански“. Това съобщиха организаторите на събитието. Спортистката е приела поканата на Александър Манолев да присъства на церемонията по награждаване на талантливите деца на Сандански, която ще се състои утре (22 декември), от 16:30 часа, в Парк Хотел Пирин.

Трикратната световна шампионска по бокс Десислава Кирова, по-известна като Дейзи Ланг, има рекорд от 19 победи на ринга, 1 равенство и едва 3 загуби. Тя е включена и в Залата на славата на бойни изкуства на САЩ. Дейзи Ланг ще бъде не само специален гост на инициативата в Сандански, но ще връчи и част от наградите на децата. „Радвам се, тя прие нашата покана – сигурен съм, че това ще мотивира още повече нашите деца да си поставят все по-високи цели и да ги надскачат“, каза Александър Манолев.
Припомняме, че по идея на Александър Манолев, заместник-министър на икономиката, тази година се учредява инициатива – „Децата на Сандански“. Тя има основна цел да отдаде внимание на деца и младежи, които през изминалата година са показали заложби в областта на образованието, изкуствата или спорта. С помощта на Община Сандански, които също застават зад инициативата, е направен преглед на децата и младежите от региона, които през изминалата година са завоювали призови места на олимпиади, състезания, конкурси и др., за да бъдат селектирани повече от 40 участника, които ще бъдат наградени в рамките на първото издание на „Децата на Сандански“. Те са условно разделени в три категории: „Посланик на Сандански“; „Бъдещето на Сандански“ и „Младите лъвове на Сандански“. За разлика от други конкурси, обаче тук няма да има първо, второ и трето място, защото всички те вече са показали, че са победители.

Leave a Reply

Your email address will not be published.