От април тол такси и за второкласни пътища

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ! Затварят училищата при повишаване на броя на заразените с COVID-19
January 7, 2022
Георги Батев: Вие сте свръхбогата партия, която получава огромна субсидия и би могла да си заплаща приличен наем, ползвайки някое частно помещение
January 7, 2022

И втотокласните пътища влизат в обхвата на тол системата. Това обяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов в ефира на БНТ. Сега за тях не се плаща, а става въпрос за близо 3000 км.

Министър Караджов планира да разговаря тепърва с браншовите организации. Припомняме, че такива срещи и преди са се състояли, но превозвачите дадоха силен отпор на идеята.

“Вероятно от 1 април новият обхват на тол системата ще бъде факт”, потвърди Гроздан Караджов, като уточни, че това не е първоаприлска шега. Сега тол такси се плащат за малко над 3100 км. В тях влизат около 800 км магистрали и 2300 км първокласни пътища.

Два пъти повече средства се събират от винетките на леките автомолили, отколкото от тежкотоварните международни и вътрешни превози, допълни той. Отделно има около 100 млн. лв. несъбрани глоби при нарушения от превозвачите, преминаващи по първокласната републиканска мрежа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *